hétfő, október 22, 2007

roman 7es ;)

es akkor most leirom mi is az a 7 legjobb dolog itt mi felenk.

szeeeerinteeeem:

1. Nagyonsokmindent megtehetsz, amit mas orszagban nem. Ha netalan bunozo lennek, tuti ide jonnek. Elbujni, folytatni tevekenysegeim, es kozben nyugis eletet elni csaladommal. Ha foldonkivuli, radioaktiv szarsagoktol atvaltozott leny, zseni, vagy politikus lennek, akkor is ide jonnek. tokeletes hely barkinek.

2. pufulet (pufulec-nek ejteni) na meg pufarin. ez a ket dolog ami tokeletes mi szephazankban. es nem lehet talalni sehol hatarokon kivul! ezt a 2ot nagyon hianyoltam belgiumban. aszem irtam is rolla..

3. vanank hintak. kulfoldon sehol nem talaltam. igaz hogy van ahol megbuntetnek ha en raulok.. mert azt mondjak mar kinottem.. de ugy nallunk ezt meg lehet beszelni rendor bacsival ;))
ezen kivul, van csomo olyan jatek.. lehet kicist primitiv, de viccesebbek mint a szamitogep jatekok, amiket a gyerekek meg mindig jatszanak. az a par gyerek amelyknek az apuka-anyukaja rendelkezik par IQ-val..

4. szeretem hogy nincs minden fa meg bokor tokeletesre nyirva. mindig vannak nemtokeletes utak.. nemtokeletes folyopart, nemtokeletes homlokzatok. stb stb. kulfoldon kiboritoan rendben van minden!

5. van egy csomo olyan furi szokas.. vagy nem is tudom minek hivjam.. amikben az emberek hisznek es csinaljak.. amiket kulfoldon magianak vagy poganysagnak neveznenek.. de nallunk a pap is tud rejtejes dolgokat csinalni. es nagyon sokan fordulnak ezert paphoz. nem adok peldat. erdeklodjetek utanna..

6. szeretem hogy mindig lehet valami furfangos.. dilinyo embert latni utcan.. aki utannad kiabalja pl. hogy a nemtom minek a szamlaja.. valoszinu szamlakba orult bele.. vagy buszon foleg.. dilinyos oregeket. akik altalaban kiboritanak.. de viccesek.
van a varosunkban pl. egy nagyon szep eros hangu pasi. aki raszta hajjal jarja a varost.. este enekel. ha siman beszel, akkor is meghallod messzirol. aztan van egy fekete haju neni, aki mindig lepcsohazunkban aludt.. van egy oszhaju neni.. akinek naaaagy kontya lett a nemfesulkodestol.. na ilyenek. iskolaktam talalhatok a legtobben ;)

7. itt azt tanulja az ember, hogy minden problemat meg tudjon oldani. mindenhez kell erteni. mindent meg lehet tanulni. mindenhol minimum 3 ember munkajat vegzi egy.. szoval minimum 3 az 1ben.. de ez meg jobbik eset. egy roman, mindig, mindenhol, mindenhez ert. ha nem, feltalalja magat. az emberek minimum ket nyelvet beszelnek. tobsege. pl. es jo pelda meg a soci (szkocs-nak ejteni= ragasztoszalag). meg a beton. mindenre lehet hasznalni. igen. ez a tokeletes pelda.. ha valami nem mukodik.. a szkocs majd segit ;))

es ha ez a 7 felsorolt dolog nem lenne, akkor is itt szeretnek elni. naiv vagyok, es hiszek abban hogy ha akarnank, jobb is lehetne. de minek? ha mar igyis jo nekunk? hat nem?

Nincsenek megjegyzések: