csütörtök, május 21, 2009

volt nekem egy ilyen post-om..

"how do you define love and happines?
kedves olvasoim. szeretnem ha mindneki leiran.. roviden vagy hosszan ahogy jol esik, egy szo vagy szaz szoban.. hogy szerintetek mi a boldogsag es mi a szerelem?
es melykotoknek volt szerencseje hozza?"

eleg tag az ahogy mindneki lerita. mind az osszes 0. nembaj.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

a boldogsag egy tag fogalom. ha szerelmes vagy boldog is vagy. ha boldog vagy nem feltetlenul kell szerelmes legyel. szerelmes vagy amikor olyan mertekben lenyugoz egy ellenkezo nemu emberi leny szemelyisege, tanulassal szerzett kepessegei es genetikai adottsagai, hogy egyszeruen kivanod, hogy vele legyel es minden egyes percet elvezel eltolteni a tarsasagaban. ugyanakkor kell valami osztonszeru is legyen a dologban, pl ha ranezel az arcara es a szaja szogleteben felvillano godrocskek teljesen kiakasztanak, akkor bizton lehetsz bele szerelmes. ez egy szukseges feltetel. de nem elegseges.
mindket osszetevo jelen kell legyen a szerelemben, ugy a sexualis, test iranti vonzodas, mint az intellektuel. ha az egyik hianyzik, vagy sokkal kissebb mertekben van jelen mint a masik, az mar nem az igazi. vagy tulsagosan allativa valik az erzes, vagy pedig teljesen plátói, tul koltoive valik a szerelem. ez sem jo, mert az ember valojaban egy allat. igaz, hogy egy nagyon is megfontolt, kifinomult, talan tulsagosan is ertelem vezerelte allat, de attol meg allat marad. es kell az az allati vonzalom a masik irant, amikor nem tudod, hogy miert, de egesz egyszeruen megorulsz erte mar csak ha ranezel is. ugyanakkor meg ott vannak az eletunk soran kialakult pszichologiai szuksegleteink. van aki a gondviselo anyjat keresi szerelmeben, masok az elnyomo zsarnok dominat; vannak nok akik a gyerekes, szemelyiseg nelkuli ferfiakat kedvelik, akiket iranyitani lehet, masok a karakteres kiforrott ferfias egyedeket. ez mar teljesen veletlenszeru es nem igazan lehet valtoztatni ezen, amikor az ember tipikusan egy olyan kort er el hogy szerelmes lesz. es nem is kell.
sajnos azt kell mondanom hogy a szerelem elveszi az ember jozan itelokepesseget. ami nem feltetlenul rossz dolog az egyed szamara. mindaddig amig szerelmes marad. de ... :) ha a szerelem ... es most egy nagy szot fogok hasznalni; az "igazi", akkor ezt az allapotot a vegtelensegig fent lehet tartani. gerjeszteni

Hej mi a kő Tyukapó, kend? írta...

andi megint odalett. hat szabad ilyent?